Educaţie pentru fete şi femei, acum!

154

Campania „Este un drept. Fă-l să fie drept! Educaţie pentru fete şi femei, acum!" este derulată de organizaţia „Salvaţi Copiii" în aproape 1.000 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară.

Perioada de desfăşurare a campaniei este între 2 mai şi 15 iunie, informează Agerpres. Campania porneşte de la corelaţia dintre exploatarea sexuală în scop comercial şi exploatarea prin muncă, pe de o parte, şi lipsa de educaţie a persoanelor care cad victime traficului şi exploatării, pe de altă parte. Foarte multe dintre fetele şi femeile exploatate sexual au cel mult studii gimnaziale.

Studiile de specialitate arată că nivelul de educaţie influenţează direct şi major egalitatea de şanse a femeilor în privinţa accesului pe piaţa muncii. În România, doar femeile cu studii superioare au şanse egale cu bărbaţii de a ocupa un loc de muncă.

Campania desfăşurată în România se înscrie într-o campanie mai largă desfăşurată la nivel global, în peste 180 de ţări, respectiv Global Campaign for Education. Personalităţi precum Nelson Mandela, regina Rania a Iordaniei, Paulo Coelho, Kofi Annan şi Angelina Jolie, dar şi politicieni precum Hillary Clinton sunt implicaţi în susţinerea acestui proiect.

(Foto: modinagaronline.in)