O descoperire revoluţionară schimbă tratamentul cancerului de sân

300

Potrivit celui mai recent şi mai amplu studiu realizat de oameni de ştiinţă britanici şi canadieni, există cel puţin 10 tipuri de cancer mamar, şi nu patru, aşa cum se ştia până în prezent.

Rezultatele studiului prezentat într-un articol apărut miercuri în cotidianul The Daily Mail reprezintă o descoperire revoluţionară, întrucât permite medicilor să pună un diagnostic, să administreze tratament şi să monitorizeze pacientele vindecate într-un mod diferit, în funcţie de tipul de cancer de care suferă.

Cercetătorii au descoperit că motivul pentru care există aşa de multe tipuri de cancer este numărul mare de gene care contribuie la creşterea şi răspândirea tumorii. Aceste descoperiri permit realizarea de noi medicamente, care să contracareze efectele maladiei.

Totuşi, femeile diagnosticate cu cancer mamar trebuie să mai aştepte până când vor putea beneficia de tratamentele personalizate. Cercetările vor mai continua timp de 3-5 ani.

Conform Agenţiei internaţionale pentru cercetarea cancerului din Lyon, Franţa, aproximativ 1.400.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer la sân şi aproximativ 460.000 mor din această cauză.

Cancerul de sân este cel mai frecvent şi, totodată, principala cauză de mortalitate prin tumori maligne la femei. Anual se înregistrează 4.400 de cazuri noi, reprezentând 22,41% din totalul cazurilor noi diagnosticate, şi 2.900 de decese, deţinând o pondere de 17,50% din totalul deceselor prin cancer la femei.