S-au înmulţit decesele cauzate de cancerele determinate de stilul de viaţă

122

Deşi raportul anual naţional despre statutul cancerului în Statele Unite ale Americii arată o scădere de 20 de procente a deceselor cauzate de cancer, unele tipuri de cancer au înregistrat o creştere a incidenţei.

Potrivit raportului dat publicităţii pe 21 ianuarie, numărul total de decese cauzate de cancer a scăzut cu 20%, de la 215,1 decese la 100.000 de locuitori în 1991 la 173,1 decese raportat la 100.000 de locuitori în 2009.

Riscul de deces a scăzut proporţional atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, iar copiii cu vârste sub 14 ani au înregistrat o scădere cu 1,8% faţă de decesele înregistrate în 1991. Cele mai periculoase forme de cancer (plămâni, colon, mamar şi de prostată) au înregistrat cu 30% mai puţine victime.

Însă vestea nu este la fel de bună şi în cazul cancerelor care determinate şi de stilul de viaţă, precum cancerul de piele, pancreatic, de ficat, colo-rectal, dar şi de tiroidă şi uterin. Raportul menţionează că excesul ponderal şi lipsa de exerciţiu fizic reprezintă un risc în apariţia acestor cancere.

Cu toate că există o scădere de 20% a mortalităţii cauzate de cancer în ultimele două decenii, cancerul rămâne a doua cauză de deces din Statele Unite, după atacul de cord, relatează Smithsonian.