Uită de boală măcar pentru o secundă

59

Fundaţia belgiană de caritate Mimi Foundation împreună cu Leo Burnett France au organizat un proiect pentru bolnavii de cancer în luna iunie a anului curent. Pacienţii au mers la un studio foto unde au primit peruci și machiaje amuzante.

 Ideea proiectului a pornit în urma unori interviuri cu bolnavii, conform Business Insider. Cei mai mulţi dintre ei spunând că înainte de a se îmbolnăvi erau mult mai lipsiţi de griji. Așadar, scopul proiectului a fost ca să îi ajute pe acești oameni să uite de boală, măcar pentru o secundă.

Cei 20 de pacienţi, unii dintre ei fiind bolnavi de doi ani, au fost invitaţi într-un studio. Acolo au fost pregătite costume, peruci și machiaj special pentru fiecare în parte și au fost rugaţi să-și ţină ochii închiși pe toată durata pregătirii. După ce stiliștii profesioniști și-au terminat treaba, participanţii la proiect au fost așezaţi în faţa unei oglinzi false. În spatele acesteia se afla un fotograf al cărui scop era să imortalizeze acea secundă lipsită de griji, când bolnavul deschidea ochii și vedea rezultatul suprinzător.

Conform comunicatului de presă, „ideea a a fost ca participanţi să descopere cât de amuzant și prostesc arată și acest lucru să le permită să uite de boală, măcar pentru o secundă". Luna trecută, toţi participanţii proiectului s-au reîntâlnit pentru lansarea cărţii Măcar pentru o secundă, care conţine imaginiile surprinse de fotograful Vincent Dixon. „Într-o clipă, toate feţele din încăpere zâmbeau. În acel moment, cancerul nu a mai existat pentru ei sau pentru familiile lor."