„Mozart” locuiește pe străzile Vancouverului

45

Un bărbat american fără adăpost, pe care deja toţi localnicii îl știu drept „Mozart al străzii", bucură și uimește mulţimile care se înghesuie să-l asculte cântând la pian într-o consignaţie. Cu degetele amorţite de frig, David Welsh împarte muzica sa cu toţi cei care vor să-l asculte.

David Allen Welsh locuiește pe stradă de la vârsta de șase ani și nu a luat niciodată lecţii de muzică, relatează Classic FM. Cu toate acestea, într-un interviu acrodat CNN și citat de Classic FM, Welsh mărturisește că el "cântă ce aude în cap".

„Uneori nici nu știu ce clape apăs. Ochii mei nici măcar nu sunt deschiși. Las muzica să cânte", a adăugat acesta.Welsh a viztat magazinul Second Hand Solutions în ultimul an și a cântat la pianul de acolo. Cântecul său este plin de emoţii și se numește "Aerial Aquatas", despre care David spune că este versiunea sa pentru "Amazing Grace" (Atâta har). Melodia îi oprește pe oameni din ceea ce fac și sunt umiţi de ceea ce ascultă.

Muzica pe care acesta o cântă îi mișcă pe oameni până la lacrimi. Proprietarul magazinului declara că „[David] îţi oferă o bucurie care întrece orice pricepere". El este de părere că „oamenii nu pot cânta așa decât dacă Dumnezeu e cu ei".

Și David împărtășește aceeași părere. „Obișnuiesc să închid ochii și să spun: ‘Tată, fă ce faci de obicei. E darul Tău.'" De altfel, relaţia lui cu Dumnezeu este singura parte stabilă a celor 50 de ani ai săi de viaţă. Deși nu are casă nici nu deţine lucruri foarte multe, David se consideră bogat pentru darul pe care crede că Dumnezeu vrea ca el să-l împartă cu ceilalţi. „Nu pot fi egoist. Tot ce am e de la Dumnezeu", a mărturisit David.