Un tratament nou împotriva cancerului distruge celulele toxice şi întăreşte sistemul imunitar

513

Inovaţie în domeniul tratării cancerului! Cercetători de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii americane Yale au conceput un mecanism care nu doar că distruge celulele canceroase din organism, ci şi eliberează o proteină care îmbunătăţeşte sistemul imunitar al corpului.

Supranumite „bombele inteligente", medicamentele NLG (nanolipogel), descrise în jurnalul Nature Materials, sunt compuse din două tipuri de molecule. Unul din cele două tipuri de molecule poate învinge o puternică armă de apărare a celulelor canceroase – substanţa TGF-beta, care „păcălea" până acum sistemul imunitar. Celălalt tip, o moleculă de comunicare cu interleukine, stimulează activitatea sistemului imunitar.

„Noi credem că această metodă de tratament împotriva cancerului este una care va schimba paradigma metodelor imunoterapeutice," Tarek M. Fahmy, bioenginer la Yale şi principal coordonator al investigaţiei privind tratamentul inovator. 

„Noul sistem pe care îl folosim, bazat pe nanolipogel, va evita toxicitatea sistemică şi va oferi un sprijin consistent corpului, permiţându-i să lupte împotriva tumorii", a declarat Dr. Stephen Wrzesinski, cercetător la Yale.

 Potrivit Associated Press, unul dintre avantajele importante ale acestor „bombe inteligente" este faptul că sunt suficient de mici pentru a putea circula prin vasele de sânge, dar suficient de mari pentru a rămâne „blocate" în vasele de sânge din tumorile canceroase. Odată blocate, ele se biodegradează, eliberând simultan substanţele anti-cancer.