Patriarhia Română, profit anual mai mare decât McDonalds România

301

Ziarul Capital publică o analiză comparativă a profiturilor încasate de Patriarhia Română şi cele ale franchizei române a multinaţionalei McDonald's, pe baza informaţiilor înregistrate de ambele instituţii la Ministerul Finanţelor.

Ziarul Capital publicat o mică analiză comparativă a profitului încasat de Patriarhia Română şi a profitului franchizei române a multinaţionalei McDonald's, pe baza informaţiilor înregistrate de ambele instituţii la Ministerul Finanţelor.

Potrivit cifrelor, Administraţia Patriarhală a realizat un profit net de aproape 28 milioane de lei, la venituri totale de peste 87 de milioane de lei. Prin comparaţie, compania privată McDonald's a obţinut un profit brut de 22.268.012 de lei, cu peste 5 milioane de lei mai mic decât Patriarhia Română.

Veniturile din 2011 ale Patriarhiei se ridică la peste 87 de milioane de lei şi sunt cu aproape 60 de milioane de lei mai mari decât anul anterior, când Patriarhia realizase venituri de 27.285.500 de lei.

Una dintre afacerile profitabile ale Patriarhiei este Basilica Travel, firmă prin intermediul căreia Patriarhia organizează pelerinaje. Potrivit datelor citate de Capital, firma şi-a triplat profitul în anul 2011, ajungând de la un profit de 10.818 de lei în 2010 la unul de 37.140 de lei.