Tratamentul anti-HIV pe care OMS îl recomandă

28

Noi directive în domeniul tratamentului pentru HIV ar putea face ca milioane de persoane care suferă de această boală să poată avea acces la medicamente care să le salveze viaţa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca persoanele care suferă de această boală să înceapă tratamentul în primele faze ale bolii. Noile directive, prezentate la Aids Conference, în Kuala Lumpur, vor face ca în 2025, numărul deceselor din cauza HIV-ului să scadă cu 3 milioane, notează BBC.

Noile directive reprezintă o mare schimbare în politica de tratare a bolii, iar datorită acestora, numărul celor care vor putea beneficia de tratament va fi de 26 de milioane, sau 80% dintre cei care suferă de HIV. Aceste directive, de asemenea, vor presupune o investiţie cu 10% mai mare decât cea de până acum.

OMS recomandă ca tratamentul să fie administrat şi copiilor sub cinci ani care au virusul, femeilor însărcinate, celor care alăptează şi cele ale căror partener nu este infectat. De asemenea, ei pun accentul pe tratamentele care ajută la reducerea răspândirii acestei afecţiuni şi pe îmbunătăţirea vieţii persoanelor infectate.