Ce pericole îi pândesc pe copiii care își văd părinţii beţi

209

Obiceiurile părinţilor pot influenţa semnificativ obiceiurile de consum de alcool ale copiilor. Un studiu elaborat de Ipsos MORI, arată exact ce obiceiuri ale părinţilor pot influenţa adolescenţii în direcţia alcoolismului.

Șansele ca adolescenţii să se îmbete în repetate rânduri se dublează dacă aceștia și-au văzut părinţii beţi (fie și de câteva ori), arată studiul Ispsos MORI.

O supraveghere deficitară din partea părinţilor reprezintă de asemenea un factor asociat cu creșterea incidenţei consumului excesiv de alcool la adolescenţă, informează BBC. Adolescenţii ai căror părinţi nu știu unde își petrec serile, sau îi lasă să se uite la filme nerecomandate minorilor prezintă o incidenţă mai mare a excesului de alcool, faţă de adolescenţii ai căror părinţi au alt comportament.

În plus, cu cât petrec mai mult timp cu prietenii, cu atât sunt adolescenţii mai predispuși să consume alcool, arată același studiu. Tinerii care petrec cel puţin două seri pe săptămână în oraș au șanse mai mari să se apuce de băut decât adolescenţii care petrec mai mult timp acasă.