Drogaţii primesc bani dacă acceptă să fie sterilizaţi

50

O organizaţie caritabilă din Statele Unite oferă câte 200 de lire (228 de euro) fiecărui dependent de droguri din Marea Britanie care acceptă să fie sterilizat. Activitatea organizaţiei a fost contestată de mai mulţi activişti pentru reabilitarea dependenţilor.

   

    Project Prevention este numele organizaţiei provenite din Statele Unite care este dispusă să plătească 200 de lire consumatorilor de droguri din Londra, Glasgow, Bristol, Leicester şi din anumite zone din Wales, care acceptă să fie sterilizaţi. Barbara Harris, fondatorul organizaţiei recunoaşte că metoda folosită ar putea fi percepută ca "mită",însă e de părere că aceasta este singura cale prin care poate împiedica procreerea de copii cu probleme psihice şi mentale dobândite din cauza consumului de droguri în timpul sarcinii.

    Fundaţia Addaction estimează, potrivit BBC, că nu mai puţin de un milion de copii din Marea Britanie au părinţi dependenţi de droguri. Persoanele dependente pot transmite ereditar dependenţa, provocând chiar dezechilibre ale creierului şi degradarea anumitor organe ale copilului.

    Harris spune că iniţiat această campanie după ce a adoptat copiii unei dependente de cocaină, care a născut câte un copil pe an, timp de opt ani. "Mă înfurii foarte tare când văd cât rău pot face drogurile acestor copii," a declarat Harris.

    Din perspectiva reprezentanţilor altor organizaţii care interacţionează cu dependenţii, metoda folosită de Harris este "extremă". "Poate funcţionează în America, dar Marea Britanie este o ţară foarte diferită," a declarat Maria Cripps, project manager la Hackney Dovetail Centre.