Australia ar putea interzice tinerilor născuţi după anul 2000 să fumeze

15

Toţi tinerii australieni născuţi după anul 2000 ar putea fi supuşi interdicţiei de a fuma. Aceasta dacă o propunere legislativă din statul australian Tasmania va intra în vigoare.

Autorităţile din Tasmania se gândesc să crească treptat vârsta legală pentru fumat, astfel încât nicio persoană născută după anul 2000 să nu mai poată să îşi cumpere ţigări din comerţ.

Cum se va realiza acest lucru? Ei bine, reprezentanţii guvernamentali se gândesc ca, începând cu anul 2018 să crească, de la an la an, vârsta legală pentru achiziţia de tutun. În prezent, în Tasmania, doar tinerii de peste 18 ani pot cumpăra ţigări.

Australia a mai luat săptămâna aceasta o hotărâre în lupta împotriva tabagismului. Începând de la 1 decembrie, toate pachetele de ţigări vor avea o formă şi un design identice.

Potrivit Mediafax, Margaret Chan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a salutat această decizie a autorităţilor australiene şi a apreciat-o drept un exemplu de urmat de restul lumii. Criticii spun însă că măsura va impulsiona apelul la pieţele negre din Brazilia, Indonezia şi China.