Dușurile zilnice, o amintire. Vezi care e noua tendinţă în igiena personală

1416

„Cleansing reduction" (adică „reducerea spălării") este una dintre cele mai proaspete tendinţe observate de sociologii din Marea Britanie, notează Daily Mail, în ediţia electronică.

Adepţii acestui nou stil de viaţă declară că fac duș o singură dată, cel mult de două ori pe săptămână. Ei susţin că acest obicei îi face chiar mai sănătoşi, deoarece, atunci când ne spălăm prea des, pielea şi firele de păr suferă, nivelul de grăsimi naturale ale organismului reducându-se considerabil.

Un studiu efectuat recent de o companie de piaţă din Marea Britanie a relevat că 41% dintre bărbaţii din Regatul Unit şi 33% dintre femei nu îşi fac duş în fiecare zi. Circa 12% dintre respondenţi au declarat că fac duş o dată pe săptămână.

Militanţii pentru protejarea mediului înconjurător spun că această tendinţă este salutară, întrucât un consum mai mic de apă are un impact pozitiv asupra mediului. Totuși, un sondaj realizat de Consiliul de Igienă Global a dezvăluit că, în 2012, 58% din britanici au omis duşul matinal din cauza comodităţii. Pe de altă parte, un studiu american, realizat de Universitatea din California, a arătat că băile frecvente sunt dăunătoare organismului întrucât reduc numărul anticorpilor noștri. De asemenea, duşurile zilnice provoacă excesul de sebum, o substanţă care face ca părul să capete un aspect neîngrijit.