Excesul de sucuri naturale dăunează danturii

97

Consumul excesiv de suc de fructe poate afecta dantura copiilor, avertizează cercetătorii care spun că, deși furnizează vitaminele care sunt atât de benefice organismului, băut în exces, sucul poate avea și efecte neplăcute.

Specialiştii de la British Dental Association recomandă limitarea consumului de sucuri de fructe, chiar şi a celor fără zahăr adăugat, sau a aşa-numitelor smoothies. Ei spun că, prin zdrobirea fructelor, acestea eliberează zaharuri care dăunează dinţilor, mult mai mult decât dacă fructele s-ar consuma întregi, informează descopera.ro.

Dr. Nigel Carter, director al British Dental Health Foundation, afirmă că părinţii nu ar trebui să le dea copiilor mai mult de 150 ml de suc pe zi, chiar dacă acesta pare o opţiune sănătoasă. Sucurile nu trebuie să dispară din alimentaţia copiilor, dar trebuie limitat consumul lor. Zahărul nu afectează doar dinţii, ci contribuie şi la instalarea obezităţii, a problemelor cardiovasculare sau a diabetului, indiferent dacă acesta provine din fructe sau este zahăr rafinat.