Conferinţa Transilvania Nord a B. Adventiste are un nou preşedinte

420

În cursul acestei zile, a avut loc Adunarea Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea - Conferinţa Transilvania de Nord. Cu această ocazie, reprezentanţi din judeţele Alba, Bistriţa, Cluj, Maramureș, Sălaj şi Satu Mare au discutat probleme de interes regional şi au ales un nou preşedinte, în persoana pastorului Ştefan Tomoiagă.

Adunarea a început la ora 8:30 la Biserica Adventistă Speranţa din Cluj Napoca şi a găzduit delegaţi din regiune (pastori şi credincioşi), dar şi responsabili de la Uniunea Română, organizaţia naţională a bisericii, arată site-ul adventist.ro.

În cadrul întâlnirii s-au discutat direcţiile pentru următoarea perioadă şi s-au ales liderii religioşi pentru următorii patru ani. Cu această ocazie, reprezentanţii au votat ca funcţia de preşedinte al Conferinţei Transilvania Nord să fie ocupată de pastorul Ştefan Tomoiagă (n. 1975). Pastorul este licenţiat în teologie pastorală la Institutul Teologic Adventist şi a deţinut anterior funcţia de secretar al Conferinţei Transivania de Nord.

Din punct de vedere administrative, Biserica Adventistă din România este împărţită în şase organizaţii administrative teritoriale: Conferinţa Banat, Conferinţa Moldova, Conferinţa Muntenia, Conferinţa Oltenia, Conferinţa Transilvania Nord şi Conferinţa Transilvania Sud.