Inovaţie: microcipul care te alertează cu câteva ore înainte de un infarct

15

Specialiştii elveţieni au dezvoltat un microcip care detectează riscul de a suferi un infarct cu câteva ore înainte ca acesta să aibă loc, anunţă The Verge. Dispozitivul revoluţionar creat de experţii de la Institutul Politehnic Federal din Lousanne (EPFL) are doar 14 mm, este implantat sub piele şi poate analiza sângele, trimiţând datele colectate către medic.

Informaţia colectată din analizarea substanţelor din sânge este transmisă către un plasture aflat pe suprafaţa pielii. Mai departe, datele sunt transmise prin Bluetooth către dispozitive precum smartphones sau tablete, urmând ca acestea să fie transferate către un medic, informează The Verge.

Specialiştii susţin că, pe lângă avertizarea cu privire la un viitor infarct, acesta poate fi utilizat şi pentru monitorizarea pacienţilor bolnavi de cancer care urmează chimioterapie, se arată în anunţul EPFL publicat pe EurekAlert.

Cercetările asupra device-ului continuă, iar experţii speră ca acesta să poată fi folosit la scară largă peste aproximativ patru ani.