Legislaţie anti-fumat a devenit foarte restrictivă în SUA şi Australia

95

Experţii în sănătate publică din Australia au elaborat un proiect menit să ţină evidenţa numărului de ţigări care pot fi cumpărate de fiecare cetăţean. La antipozi, în Statele Unite ale Americii, aproape jumătate din stat au legi anti-fumat în locurile publice.

În Australia, fumătorii fiind nevoiţi să plătească pentru o autorizaţie anuală care ar limita cantitatea de ţigări achiziţionate în două săptămâni. fumătorii ar trebui să aplice şi să plătească pentru o autorizaţie obligatorie sub forma unui card cu cip care va fi arătat la achiziţionarea ţigărilor, informează „The Daily Mail".

Cardul dotat cu cip va permite limitarea numărului de ţigări cumpărate de un fumător, specialiștii sugerând că 50 pe zi pentru o medie de două săptămâni ar fi suficiente pentru fumătorii înrăiţi. Autorizaţia ar fi reînnoită în fiecare an, fumătorii stabilind limite zilnice pentru ţigările cumpărate.

Legi pentru interzicerea fumatului au fost introduse şi în SUA. În ultimii zece ani, interzicerea fumatului în locurile publice (restaurante, cluburi, dar şi la locul de muncă) a luat amploare. Astăzi jumătate dintre statele americane îi protejează pe ne-fumători.