Marea Britanie a declarat război împotriva obezităţii

12

Pentru prevenirea obezităţii şi pentru a reduce numărul persoanelor obeze, medicii britanici au emis un raport care recomandă ca băuturile carbogazoase să fie mai scumpe, restaurantele de tip fast-food să fie interzise în apropierea şcolilor şi părinţii să primească sfaturi despre alimentaţia bebeluşilor.

Astfel, organizaţia The Academy of Medical Royal Colleges, ce reprezintă circa 220.000 de medici, a recomandat creşterea preţului la băuturile carbogazoase cu 20%.

În plus, Academia doreşte o etichetare clară a produselor, care să includă numărul de calorii, ce poate fi citit cu uşurinţă de copii şi de adolescenţi, şi interzicerea reclamelor la alimentele prea bogate în grăsimi saturate, zahăr şi sare, difuzate după ora 21.00.

Un sfert dintre adulţii britanici sunt obezi, potrivit celor mai recente anchete medicale. În rândul copiilor de 10-11 ani, unul din cinci este obez, iar unul din trei este supraponderal. Previziunile sunt sumbre, întrucât se aşteaptă ca numărul acestora să se dubleze până în anul 2050, arată Associated Press.