Motive pentru care ar trebui să foloseşti loţiunea de plajă

74

Folosirea cremelor cu factor de protecţie UV ar trebui să devină un obicei zilnic pentru fiecare dintre noi, în scopul protejării sănătăţii în faţa efectelor razelor nocive ale soarelui. Îţi prezentăm cinci motive pentru care loţiunile de plajă sunt esenţiale.

Cel mai probabil, peste 20 de ani o să regreţi că nu ai folosit loţiunile de plajă, atunci când vei compara aspectul pielii tale cu cel al unei persoane care a folosit zilnic creme cu factor de protecţie UV, susţine doctorul în dermatopatologie Wendy Roberts, într-un interviu pentru Huffington Post. Iată cele cinci beneficii ale loţiunilor de plajă subliniate de expert:

În primul rând, corpul tău are nevoie de protecţie în faţa razelor nocive ale soarelui, cu atât mai mult cu cât stratul de ozon se micşorează.

Apoi, aceste loţiuni te ajută să previi apariţia petelor faciale maro şi să eviţi decolorarea pielii. În plus, contribuie la reducerea aspectului de vene roşii pe chip.

Folosirea acestor creme micşorează riscul dezvoltării cancerului de piele.

Nu în ultimul rând, loţiunile de plajă ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

Pentru cei îngrijoraţi că utilizarea cremelor cu factor de protecţie UV ar putea să le diminueze cantitatea de vitamina D din corp, dr. Roberts are o veste bună. Sunt suficiente cinci până la 30 de minute de activităţi de zi cu zi în aer liber, de două ori pe săptămână. O dietă sănătoasă care conţine alimente bogate în vitamina D ajută la asigurarea necesarului zilnic. În schimb, expunerea prelungită la soare nu ajută la producerea vitaminei D într-o cantitate mai mare.