MyFitnessPal.com, un aliat online pentru un stil de viaţă sănătos

399

În majoritatea ţărilor dezvoltate, obezitatea este o problemă naţională. SUA bat, de departe recordul, dar lucrurile par că încep să se schimbe, iar asta cu aportul atât al autorităţilor publice, cât şi cu ajutorul unor iniţiative private precum MyFitnessPal.com.

MyFitnessPal.com este o reţea socială axată pe promovarea unui stil de viaţă sănătos. Membrii reţelei îşi monitorizează atent aportul de calorii şi timpul petrecut făcând efort fizic. Totul, într-o atmosferă prietenoasă, în care utilizatorii se pot încuraja reciproc pentru a-şi atinge obiectivele.

Conceptul reţelei este unul simplu: fiecare utilizator îşi notează zilnic ce mănâncă şi cât sport face. Un program integrat în reţea îi permite utilizatorului să îşi calculeze cât mai exact aportul caloric al fiecărui tip, ba chiar a fiecărei mărci de mâncare pe care o consumă. Apoi calculează câte din aceste calorii au fost arse prin tipul de sport specificat de utilizator.

Acesta îşi poate fixa obiective pe anumite perioade de timp, iar programul îi va estima distanţa faţă de scopul asumat, prin calule de tipul „dacă în fiecare zi ai proceda ca astăzi… ai cântări 49,4 kg în 5 săptămâni." O încurajare de care mulţi au nevoie pe parcursul adoptării unui stil de viaţă sănătos. Şi, foarte important, totul e gratuit.