Newyorkezii nu mai fumează în parc

51

Ieri a intrat în vigoare interdicţia privind fumatul în mai multe zone publice în aer liber din New York. Fumătorii vor trebui să se abţină să-și aprindă ţigara în parc, la plajă, la piscină, în centrele de recreere, precum și în alte spaţii aflate în administrarea Departamentului Parcuri și Agrement.

Măsura a intrat în vigoare la aproape 15 ani de la prima interdicţie privind fumatul în public. În 1995, primarul New Yorkului interzicea fumatul în majoritatea restaurantelor. În 2002, pe lista locurilor unde fumatul este interzis s-au adăugat și barurile.

„Fumatorii pasivi sunt în mare pericol, iar reducerea expunerii la fum va face din New York un oraș mai sănătos," s-a pronunţat Michael Bloomberg, primarul NY. Directorul serviciilor de sănătate, Thomas Farley, i s-a alăturat afirmând că de acum „copiii se vor putea juca fără să înveţe să fumeze."

Statistici oficiale citate de HotNews indică faptul că mucurile de ţigară reprezintă nu mai puţin de 75% din gunoiul de pe plajele din juristicţia New Yorkului. Durează aproximativ 18 luni până când aceste mucuri se pot descompune în natură.