Video: consumatorii de carne iau în greutate odată cu trecerea timpului

211

"Dieta bogată în proteine nu ajută la prevenirea obezităţii şi nici nu promovează pierderea în greutate pe termen lung, aşa cum au susţinut unii" este concluzia unei echipe de cercetători englezi de la Imperial College din Londra, care au studiat impactul pe termen mediu al consumului de carne.

După o evaluare de 5 ani a stilului de viaţă a aproximativ 400.000 de bărbaţi şi femei din zece ţări europene, cercetătorii au observat că cei care consumă predominant carne au fost mai predispuşi să se îngraşe decât cei care consumă mai puţină carne.

Cea mai puternică asociere între carne şi câştigarea în greutate a fost observată la persoanele care mâncau predominant carne de pui. Următoarele pe lista tipurilor de carne care contribuie la creşterea în greutate au fost, conform cercetării, carnea procesată şi carnea roşie.

Consumul bogat de carne, au precizat cercetătorii citaţi de CBN, este probabil doar o parte dintr-un regim alimentar sau un stil de viaţă în general nesănătos al celor care au participat la studiu.