Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică un manual pentru avorturi

44

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat a doua ediţie a ghidului „Avorturi sigure", în care detaliază cele mai eficiente şi sigure metode pentru a face avort, la diferite stadii de dezvoltare a sarcinii.

Manualul, un ghid tehnic şi politic pentru sistemele de sănătate, a fost publicat pentru prima dată în 2003. Organizaţiile internaţionale care susţin avortul au lăudat iniţiativa OMS, considerând-o „un pas major înainte", relatează LifeSiteNews.

Ghidul include patru capitole mari: statistici ale avorturilor periculoase pe glob, cele mai recente recomandări clinice pentru operaţia de avort, recomandări pentru a creşte la scară mai largă aceste „servicii" şi sfaturi privind legislaţia şi elaborarea de politici privind avortul.

Deşi de-a lungul anilor OMS a protejat milioane de oameni şi le-a crescut calitatea vieţii, de data aceasta se îndreaptă în direcţia opusă avansând şi promovând avortul prin acest ghid, crede Scott Fischbach, director executiv al organizaţiei Minnesota Citizens Concerned for Life Global Outreach.

„E o lectură terifiantă. Urmând instrucţiunile acestui ghid, femei şi copii vor muri, în special în ţările în curs de dezvoltare. Unele dintre recomandările OMS se bazează pe dovezi foarte puţine. Sunt neglijente şi mortale," a declarat Fischbach pentru LifeSiteNews.