Pediatrii publică primul ghid de tratare a copiilor cu diabet tipul 2

36

Cum incidenţa diabetului la copii a ajuns la un nivel record, medicii pediatri s-au văzut nevoiţi să facă un lucru care acum 10 ani părea de neimaginat: instrucţiuni pentru tratarea copiilor care suferă de diabet din cauza obezităţii.

Copiii au fost de mult diagosticaţi cu diabet de tipul 1, în care corpul nu reuşeşte să producă destulă insulină, dar doctorii avertizează că văd din ce în ce mai multe cazuri de diabet de tipul 2 la copii. Conform Time, aproape o treime dintre cazurile de diabet diagnosticate la copii sunt de tip 2, care de obicei apare mai târziu în viaţă, după vârsta de 40 de ani.

Doctorii se mai plâng că mulţi pediatri nu au fost învăţaţi să trateze diabetul de tip 2 deoarece era o boală a adulţilor. Atunci Academia Americană de Pediatrie a hotărât că este momentul pentru nişte sfaturi clare despre cum se tratează această boală la copii.

Ghidul pentru tratarea copiilor cu vârste între 10 şi 18 ani, a fost creat în colaborare cu Asociaţia Americană de Diabet, Academia Americană a Medicilor de Familie, Academia de Nutriţie şi Diabet şi Asociaţia Pediatrilor Endocrinologi, scrie Time.