Munca în ultimul trimestru de sarcină este la fel de nocivă ca fumatul

489

Presiunile financiare sau presiunea socială la care sunt supuse astăzi femeile le face pe tot mai multe dintre ele să se lupte cu un stil de viaţă încărcat atât pe plan profesional cât și pe plan familial. Așa se face că multe dintre ele își împing rezistenţa fizică și psihică la maxim străduindu-se să fie profesionistul perfect, dar și soţia și mama perfectă.

Pentru unele femei, acest deziderat înseamnă ca ele să muncească indiferent de starea fizică în care se află. Valabil și pentru femeile însărcinate. Oamenii de știinţă avertizează însă că nu este nicio virtute în a munci în ultimul trimestru de sarcină.

Femeile însărcinate care lucrează până în ultimele săptămâni dinaintea naşterii au şanse mai mari de a naşte bebeluşi cu o greutate sub cea normală, ceea ce predispune fătul la mai multe riscuri de sănătate.Potrivit unui studiu de la Universitatea din Essex, bebelușii născuţi din mame care au muncit în ultima lună a sarcinii au avut o greutate cu aproape 230 de grame mai mică decât bebelușii ale căror mame s-au oprit din muncă în luna a șasea de sarcină.

Studiul, citat de Daily Mail, a descoperit și că dacă mamele au sub 24 de ani, munca în ultima lună de sarcină îi afectează mai puţin pe bebeluși.

Cercetătorii au spus însă că efectul continuării muncii ar în timpul ultimelor stagii ale sarcinii ar fi la fel de nociv ca fumatul.