Scandal la McDonald’s: tortură la ferma avicolă care furnizează pui

56

Ryan Gosling, Bryan Adams, Zooey Deschanel şi Alicia Silverstone sunt câteva dintre vedetele americane care au cerut în mod public grupului McDonald's să folosească pentru produsele sale doar ouă ce provin de la găini care nu sunt crescute în cuşti.

Materialul video realizat de un jurnalist sub acoperire, la crescătoria de păsări Sparboe Farms, a scandalizat Statele Unite după ce a demonstrat că păsările sunt îngrămădite în cuşti din sârmă şi sunt maltratate de îngrijitori.

Imaginile şocante i-au surprins pe angajaţii fermei cum ard ciocurile păsărilor, iar apoi le îndeasă înapoi în cuşti, cum strâng păsările de gât, cum le leagă de picioare, iar apoi le învârtesc deasupra capului, sau cum păsările moarte, aflate în descompunere, sunt lăsate în aceleaşi cuşti cu păsările care clocesc ouă ce urmează a fi consumate.

Directorii de la McDonald's au renunţat imediat la serviciile crescătoriei Sparboe Farms, însă grupurile de activişti care militează pentru drepturile animalelor consideră că acea decizie nu a fost suficientă şi au cerut grupului McDonald's să cumpere ouă doar de la furnizori care îşi îngrijesc mai bine păsările.

Sursa: Mediafax