Dr. Mencinicopschi: rugăciunea ajută la digestie

739

Într-un articol pentru Jurnalul Naţional, dr. Mencinicopschi încearcă să explice cum se mănâncă corect de Crăciun. „Eu sunt convins că fericirea este o percepţie strict personală. Eu pot să fiu fericit cu foarte puţin, alţii sunt nefericiţi cu foarte mult", începe doctorul lecţia de gastronomie.

Carnea de pasăre, sau curcan, trebuie preparată, nu prăjită, nu pane, nu făcută pe grătar cu foc. Orezul din sarmale se poate înlocui cu hrişcă, care este „un fel de vitamină care întăreşte venele". Cozonacul ar trebui făcut în casă, iar ciocolata adevărată ar trebui să aibă cel puţin 70% cacao.

„Este indicat să facem pauză între alimente, să mai bem un ceai şi să nu mâncăm apoi 20 de sarmale", ne sfătuieşte dr. Mencinicopschi.

Deasemenea este convins că atmosfera de sărbătoare este importantă. „Credeţi că starea de ebrietate este o stare demnă cu care să întâmpinăm naşterea Domnului, dacă suntem credincioşi?" întreabă medicul. Tot el spune că rugăciunea la masă ajută fiziologic, fiindcă acţionează asupra sistemului nostru nervos central, care afectează şi digestia.

Citiţi toate sfaturile pe JN