Şi dependenţii de Internet suferă de sevraj

187

Depedenţii de Internet şi dependenţii de droguri au ceva în comun: simptomele legate de sevraj, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la două universităţi europene, Swansea (Marea Britanie) şi Milano (Italia).

Subiecţii care au participat la studiu au fost testaţi pentru depresie, anxietate şi alte tulburări psihologice înainte şi după ce au accesat Internetul pentru un interval scurt de timp: 15 minute.

Concluzia studiului a fost că după ce voluntarii au întrerupt conexiunea la Internet şi au închis computerul, aceştia au resimţit o creştere a stării negative, a anxietăţii şi a depresiei, arată profesorul Phil Reed, de la Universitatea Swansea, pentru Time. „Atunci când tinerii nu mai sunt conectaţi, ei se simt asemenea celor care renunţă la droguri", a declarat Reed.

Acesta este primul studiu care evidenţiază posibilele efecte psihologice negative ale utilizării Internetului. Studiul a fost publicat în jurnalul PLOS One şi mai arată că dependenţa de Internet produce şi impulsivitate şi trăsături asemănătoare autismului.