Cosmeticele sunt dăunătoare pentru femeile însărcinate

58

Cercetătorii americani de la Universitatea de stat Washington recomandă femeilor însărcinate să renunţe la machiaj şi la produse cosmetice de producţie industrială.

Studiul realizat pe maimuţe, al căror sistem reproducător este asemănător cu cel al oamenilor, a arătat că sub influenţa unei doze de bisfenol-A, comparabilă cu cea la care este expusă o femeie în fiecare zi, celulele din ovul nu s-au împărţit bine în faza incipientă, existând probabilitatea formării unui număr greşit de cromozomi.

Multe sarcini cu un număr greşit de cromozomi duc la avorturi spontane. Dintre cele care ajung la termen, multe duc la nașterea unor copii cu malformaţii genetice, relatează Daily Mail.

Bisfenol- A este un compus chimic care se găseşte în produsele cosmetice, în compoziţia ambalajelor de plastic şi cutiilor de conserve din aluminiu, folosite în alimentaţie. Conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii New York, acest compus chimic poate afecta sănătatea şi poate determina apariţia obezităţii. Cu toate astea, există cercetători care susţin că nivelul folosit în studii este de sute de ori mai mare decât cel care poate fi întâlnit în viaţa de zi cu zi, şi că femeile însărcinate nu ar trebui să îşi facă griji.