Fosta înotătoare Casey Legler, „bărbatul perfect”

98

Între toate scandalurile şi criticile cu care se confruntă industria modei, fie că vorbim despre promovarea unor modele prea slabe sau imagini care stimulează sexualixarea precoce, a mai apărut unul. Fosta înotătoare, Casey Legler, este prima femeie care a semnat un contract cu agenţia de modele Ford ca manechin bărbat.

Noutatea, care a surprins presa internaţională, pare însă a fi ceva ce Legler nu consideră ceva ciudat. „Am învăţat devreme că felul în care arăţi nu te defineşte ca om. Oamenii au armuri diferite. Lucrurile înseamnă ceea ce vrem noi să însemne. Felul în care arăţi este doar felul în care arăţi. Apoi vine restul", a spus Legler, într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian.

Filosofia de viaţă a fostei sportive o completează pe cea a marilor case de modă. Anul acesta, colecţia pentru bărbaţi de la JW Anderson a inclus bluze cu spatele gol, prinse în jurul gâtului şi rochii până la genunchi.

De altfel, Casey nu este primul model care şochează prin opţiunea sa de a poza în ipostaze ale sexului opus. Un alt manechin, de data aceasta un australian de origine sârbă, Andrej Pejic este cunoscut ca ocupând locul 98 în topul celor mai frumoase femei din lume, realizat de „FHM".