Produsele organice „nu sunt mai sănătoase pentru copii"

17

Academia americană de Pediatrie a afirmat că a mânca alimente care nu au fost stropite cu pesticide nu contribuie la o sănătate mai bună a copiilor.

Declaraţia de pe site-ul oficial al academiei vine după un studiu care a arătat că nu se poate face o legătură cauză-efect între cantitatea redusă de pesticide din produsele alimentare şi o sănătate mai bună. Momentan, nu există studii efectuate pe o perioadă suficient de lungă pentru a informa sau confirma teoria.

Acest studiu urmează unui altuia, realizat luna trecută de Universitatea Stanford. Atunci, cercetătorii afirmaseră că fructele şi legumele organice au, într-adevăr, un conţinut redus sau inexistent de pesticide în comparaţie cu produsele obişnuite. Totuşi, cantitatea de pesticide descoperită în produsele obişnuite nu depăşea normele admise şi, prin urmare, nu punea în pericol sănătatea.

În lumina celor două studii recente, pediatrii americani sfătuiesc părinţii să ofere copiilor o dietă bogată în legume şi fructe, indiferent că sunt organice sau nu, precum şi cereale integrale şi alimente cu un conţinut redus de grăsimi.