Cum pot fructele să te facă mai fericit

191

Un nou studiu realizat în Marea Britanie a aflat care sunt lucrurile care le pot aduce oamenilor fericire. Spre surprinderea cercetătorilor aici intră şi consumul de fructe şi legume.

David Blanchflower, Andrew Oswald şi Sarah Stewart-Brown, au folosit informaţii de la 80.000 de britanici pentru a vedea care este influenţa diverselor tipuri de alimente consumate, asupra stării de bine a oamenilor.

Rezultatele au arătat că oamenii care consumă în medie, pe zi, câte 7-8 porţii de fructe şi legume, de câte aproximativ 78 de grame fiecare, sunt 2,7% mai fericiţi decât ceilalţi. Conform rezultatelor, procentul rămâne relativ neschimbat, chiar şi atunci când calculele sunt ajustate pentru un număr mai mare de variabile demografice, sociale sau economice.

Cercetătorii au mai descoperit că nivelul de satisfacţie în viaţă este mai mare în cazul nefumătorilor, cu 2 procente, în cazul persoanelor căsătorite, cu 3,6%, pe când o boală de lungă durată scade nivelul de fericire cu 4,3%, iar şomajul cu 9%, scrie Businessinsider.