Exerciţiul fizic în timpul liber alungă depresia

123

Exerciţiul fizic într-un context social are un puternic impact pozitiv asupra bunăstării psihice.

Persoanele care fac exerciţiu fizic în timpul liber prezintă de două ori mai puţine simptome de depresie şi anxietate decât cei care nu fac sport, arată un studiu elaborat pe un eşantion de 40.000 de subiecţi din Norvegia.

"Studiul nostru arată că oamenii care sunt activi în timpul liber, indiferent de intensitatea activităţii lor, sunt mai puţin predispuşi la depresie," a explicat dr. Samuel Harvey, unul dintre autorii studiului publiat de British Journal of Psychiatry.

Cercetătorul a observat de asemenea că şi "contextul în care are loc activitatea are o importanţă majoră şi că beneficiile sociale asociate cu exerciţiul (precum un număr mai mare de prieteni şi un suport social crescut) sunt mai importante în evaluarea legăturii dintre exerciţiul fizic şi sănătatea psihică, decât orice alt indicator al condiţiei fizice."

Harvey, care activează în cadul Institutului de Psihiatrie din Marea Britanie, spune că elementul social ar putea constitui explicaţia faptului că activitatea fizică integrată activităţii de muncă zilnică nu are acelaşi impact asupra bunăstării psihice.