1.200 arestaţi după o revoltă la Moscova

22

Câteva mii de demonstranţi au ieșit pe străzile Moscovei duminică pentru a protesta împotriva lipsei de măsuri din partea autorităţilor, în ceea ce privește protecţia imigranţilor din Rusia, relatează Der Spiegel. Dintre aceștia, circa 1.200 au fost arestaţi, în urma unor raiduri ale poliţiei, care au vizat în mod special imigranţii, informează BBC.

Protestele au fost provocate de moartea unui tânăr rus înjunghiat mortal joi, în faţa iubitei lui, iar presa relatează că din imaginile surprinse de o cameră de supraveghere autorul crimei nu pare a fi slav, circulând informaţia că ar fi fost un imigrant musulman din Caucazul de Nord.

Locuitorii afirmă convinși că este vorba despre un imigrant ilegal și îndeamnă autorităţile să consolideze lupta împotriva imigraţiei clandestine la Moscova.

Lupta împotriva imigraţiei ilegale a fost principala temă de campanie a candidaţilor la alegerile pentru Primăria Moscovei, la începutul lunii septembrie. Rusia se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă, provocată de o gravă criză demografică și găzduiește milioane de imigranţi asiatici sau provenind din fostele ţări sovietice. Cei mai mulţi dintre aceștia muncesc la negru și trăiesc în condiţii dificile.