68 de persoane moarte în masacrul din mallul din Kenya

16

Duminică, armata din Kenya a anunţat că a reușit să salveze majoritatea ostaticilor reţinuţi de către militanţii Al-Qaida, care au atacat un mall din Nairobi, cu intenţia de a omorî toate persoanele non-musulmane. 68 de persoane au murit, printre care nepotul președintelui kenian și logodnica acestuia, și altele au fost rănite.

Oficialii nu au declarat câţi ostatici au fost salvaţi și nici câţi au mai rămas sub asediu. Se pare că trei dintre atacatori sunt din Statele Unite, doi din Somalia și câte unul din Canada, Finlanda, Kenya și Marea Britanie. O sursă din FBI a declarat însă pentru The Blaze că nu se poate confirma că printre atacatori ar fi și americani.

Atacatorii fac parte din gruparea al-Shabab, care are legături cu Al-Qaida, și care luptă de ani de zile pentru cucerirea teritoriilor africane. Forţe speciale din Kenya, Uganda, Ethiopia și Burundi au luptat și au împins mișcarea până la marginile continentului. Cu toate astea, atacul de duminică arată cât de rezilientă este aceasta, scrie Washington Post.

Kenneth Kerich era la cumpărături în momentul în care a început atacul. „Brusc am auzit focuri de armă şi toată lumea a început să fugă. Eu m-am întins pe jos. Am văzut două persoane care au căzut sângerând, cred că au fost atinse de gloanţe". Se pare că mallul Westgate era frecventat de kenienii bogaţi şi de expatriaţi.