Femeile din Tunisia conduc „jihadul sexual”

1202

Ministrul de Interne al Tunisiei a declarat în faţa parlamentului că mai multe femei care au călătorit în Siria pentru a se oferi rebelilor sirieni s-au întors acasă gravide cu copiii acestora.

Ministrul a declarat că femeile, care au pornit un adevărat „jihad sexual", au întreţinut relaţii sexuale cu zeci de bărbaţi înainte de a se întoarce în Tunisia. Ministrul Lotfi ben Jeddou nu a precizat de câte femei ar fi vorba, dar presa locală vorbește de câteva sute.

Ministrul a cerut ca graniţele ţării să fie și mai bine păzite pentru a nu-i lăsa pe tinerii sirieni să plece în Siria. De când a început războiul civil, aproape 6.000 de tineri au fost opriţi la graniţă. Autorităţile sunt din ce în ce mai îngrijorate din cauza ordinilor religioase, fatwa, care circulă pe internet, cerând femeilor musulmane să se angajeze în acest război, prin sex. Ministrul Cultelor le-a cerut femeilor să nu se lase influenţate de predicatorii islamiști din afara Tunisiei care au transmis mai multe fatwa.

„Jihadul sexual", care permite existenţa relaţiilor sexuale premaritale, este considerat de către musulmanii sunniţi salafiţi o formă de război sfânt, scrie Daily Mail.