Papa reacţionează la atentatul sinucigaș din Pakistan

38

„Astăzi (duminică), în Pakistan, din cauza unei opţiuni rele, o opţiune a urii şi războiului, au murit 70 de persoane. Această cale nu este bună, nu serveşte la nimic", a declarat Suveranul Pontif, la finalul unei vizite pastorale în Sardinia.

Autorităţile locale s-au plâns că acesta este cel mai sângeros atac comis vreodată împotriva minorităţii creştine în Pakistan. Conform AP, două bombe au fost detonate în faţa unei biserici istorice din nord-vestul ţării, ucigând 75 de persoane.

O aripă de pakistani talibani au pretins responsabilitatea pentru aceste atacuri sinucigașe din orașul Peshawar, spunând că va continua să atace non-musulmani, până când Statele Unite va înceta atacurile cu drone în acea regiune.

Ultimul atac cu dronă a avut loc duminică, când au fost lovite mai multe clădiri din zona tribală Waziristan, ucigând șase militanţi suspectaţi, au declarat oficialii pakistanezi.

Papa Francisc a profitat de ocazie pentru a-i îndemna pe tineri „să construiască o lume mai bună, o lume a păcii", să nu facă „opţiuni eronate care vizează distrugerea", citează Mediafax.