A găsit 50.000 de euro şi i-a returnat

90

Un jandarm din judeţul Gorj va fi răsplătit de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi cu un înscris de onoare după ce a returnat proprietarului o geantă diplomat cu 50.000 de euro, pe care a găsit-o în parcarea din faţa blocului.

Aurel Trăistaru, jandarmul în vârstă de 35 de ani, povesteşte că în urmă cu câteva zile a găsit în parcare, chiar lângă maşina sa, un diplomat cu bani şi o sacoşă cu documente. Bărbatul a luat bunurile găsite în apartament, însă mărturiseşte că nu a deschis diplomatul, ci doar a verificat plasa în care se aflau documentele. El a aflat astfel că proprietarul lor este administratorul unei firme cu sediul chiar în blocul respectiv.

"Era seară, eram în faţa blocului şi am zărit un diplomat şi o plasă. Erau lângă maşina mea şi mi-am dat seama imediat că cineva le uitase. Am coborât în faţa blocului şi l-am întâlnit pe proprietar. Este administratorul unei firme de la noi din bloc şi se întorsese să-şi caute bunurile. I-am spus că le-am găsit şi i le-am înapoiat. Atunci, omul mi-a mulţumit, mi-a strâns mâna şi mi-a zis: 'Bine că le-aţi găsit, pentru că am în diplomat câteva zeci de mii de euro'. Apoi a plecat. Nu mi-a spus câţi bani avea, nici nu l-am întrebat. I-am înmanat banii fără niciun resentiment şi aş face mereu la fel", mărturiseşte Aurel Trăistaru.

Potrivit Agerpres, bărbatul lucrează în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj de 11 ani, este căsătorit şi are doi copii.