Actorul Jack Nicholson vorbește împotriva avortului

193

Actorul Jack Nicholson și-a menţinut toată viaţa o imagine de rebel, și nu i-a fost niciodată frică să spună exact ceea ce gândește. Fiind crescut catolic, atitudinea sa este pro-viaţă. Despre avort întotdeauna a spus: „Sunt clar împotrivă. Nici nu am dreptul să am altă părere".

Nicholson însuși ar fi putut fi avortat. Mama sa avea doar 17 ani când a rămas însărcinată și era dansatoare. Părinţii ei l-au crescut și el a aflat abia mulţi ani mai târziu că cea pe care o considera soră era de fapt mama sa naturală. Dezvăluirea s-a întâmplat pe când aceasta era pe patul de moarte, din cauza unui cancer.

„Sunt foarte recunoscător pentru viaţa mea. Dacă mama și bunica mea nu ar fi avut un caracter moral eu nu aș fi fost azi în viaţă. Aceste femei mi-au dat darul vieţii", citează Catholic Online. Nicholson nu a aflat niciodată cine este tatăl său, pentru că doar mama și bunica lui știau și ele nu au spus nimănui.

Tot ele l-au învăţat să fie întotdeauna autonom. „Până în această zi nu am împrumutat o monedă de la nimeni și niciodată nu am simţit că nu pot să îmi port de grijă. M-au învăţat foarte bine".

Acum, la vârsta de 76 de ani, actorul a decis să se retragă din lumea filmului din cauza problemelor de memorie.