Aplicaţii de telefon pentru o relaţie mai bună

803

În era în care arta întâlnirilor offline s-a pierdut, era inevitabil ca cel mai intim şi complicat lucru, iubirea, să intre pe piaţa aplicaţiilor pentru smartphone-uri şi tablete.

Aplicaţii precum „Open-Ended Questions," „Expressing Needs" şi „Date Nights" sunt bazate pe cele mai noi cercetări despre ce asigură succesul în cuplu, relatează Time.

Sunt idei preluate de la John Gottman, profesor de psihologie la Universitatea din Washington, care după 40 de ani de cercetare a mai mult de 3.000 de cupluri, a dezvoltat o „reţetă" care îl ajută să separe cuplurile fericite de cele care în final s-au destrămat. Formula sa nu a ţinut-o secretă, aşadar odată cu telefoanele mobile de tip smartphone, sfaturile sale au migrat în aplicaţii care ar ajuta cuplurile să îşi îmbunătăţească relaţia oriunde şi oricând sunt împreună.

Gottman Relationship Institute, al cărui co-fondator este John Gottman, a dezvoltat Love Maps, care include zece aplicaţii focusate pe probleme diferite. Mark McGonigle, un terapeut antrenat la Gottman şi proprietar al aplicaţiilor MindWise, a dezvoltat o aplicaţie care să ajute cuplurile să treacă peste conflicte. „Fix a Fight" se bazează de umor şi înţelegere reciprocă pentru a ghida cuplurile într-un conflict.

Deşi aplicaţiile pot fi de folos, din ce în ce mai mulţi experţi în relaţii le spun oamenilor să îşi închidă calculatoarele şi să petreacă mai mult timp în viaţa reală, cu persoanele iubite.