În ultima misă, Papa Benedict a condamnat ipocrizia religioasă

268

În timpul slujbei din miercurea cenuşii, ziua ce reprezintă începutul postului premergător sărbătorii Paştelui, slujbă care a reprezentat şi ultima misă condusă de Papa Benedict al XVI-lea, acesta a condamnat ipocrizia religioasă şi rivalitatea din mijlocul Bisericii Catolice.

Astfel, mesajul papei s-a centrat pe sinceritate, la două zile după ce el însuşi a recunoscut că sănătatea precară îl împiedică să îşi continue activitatea în calitatea sa de lider al celor 1,2 miliarde de credincioşi catolici din întreaga lume.

„Imaginea bisericii … este uneori desfigurată. Mă refer acum la păcatele care afectează unitatea bisericii", a declarat Benedict, condamnând numeroasele scandaluri care au afectat Biserica Catolică în ultimii ani, informează agenţia de ştiri France 24.

În cursul dimineţii de luni, Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat oficial demisia, ca urmare a stării precare de sănătate. Demisia papei este una istorică, Benedict fiind primul papă care demisionează în ultimii 600 de ani şi al doilea din istorie.