Arta care salvează copii de la avort

73

Pentru Jennifer Boeke pictura a devenit mai mult decât un hobby, după ce una dintre lucrările sale a salvat viaţa unui copil, care altminteri ar fi fost avortat.

În 1983, Jeniffer şi soţul ei Henry s-au convertit la creştinism şi se pregăteau să lanseze o nouă afacere, Morning Glory Art. Planul era ca Jeniffer să îşi folosească talentul artistic pentru a ilustra poveşti biblice. Dar înainte ca planurile lor să devină realitate, Jeniffer a primit un telefon. O ilustraţie pe care ea o dăduse unui membru al bisericii a prevenit un avort.

Desenul era simplu: o femeie tânără, la o fermă, îmbrăţişând un miel. Sub ilustraţie era scris un verset din capitolul 19 din Matei: „Lăsaţi copiii să vină la mine". Persoana respectivă a trimis ilustraţia unei prietene, neştiind că aceasta tocmai îşi făcuse o programare pentru avort, la insistenţele soţului. Ilustraţia a sosit în dimineaţa procedurii, dar tânăra a fost atât de impresionată încât a decis să păstreze copilul.

„Când am desenat-o, nu aveam intenţia să fie o ilustraţie pro-viaţă, dar Dumnezeu avea intenţia asta," a declarat Jeniffer pentru LifeSiteNews.

Inspiraţi de această întâmplare, cuplul a închis afacerea cu lemne pe care Henry o conducea din casa lor din munţi şi s-au dedicat găsirii unor organizaţii care să folosească talentul lui Jeniffer pentru a ilustra mesaje pro-viaţă.

După 26 de ani, ilustraţiile ei s-au reprodus în 20 de milioane de copii, multe dintre ele prevenind avorturi, suiciduri şi chiar convertind oameni la creştinism.