Atitudinea inedită a unui republican american faţă de căsătoriile gay

141

Spus simplu, republicanul Matt Salmon, din Arizona (SUA) nu este de părere că homosexualii ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și heterosexualii în ceea ce privește căsătoria. Ceea ce este special la poziţia sa vine din faptul că fiul său este homosexual și ar vrea să aibă dreptul la căsătorie.

„Fiul meu este una dintre cele mai importante persoane din viaţa mea. Îl iubesc mai mult decât pot spune. Dar în inima mea nu cred că ar trebui să schimbăm 2.000 de ani de politici sociale în favoarea redefinirii familiei. Nu am evoluat în acea direcţie," a declarat Salmon, pentru 3TV.

Știrea a atras atenţia presei în circumstanţele în care săptămâna trecută senatorul Rob Portman din Ohio a devenit cel mai proeminent politician republican care să își anunţe sprijinul pentru căsătoriile homosexuale. El era un aprig apărător al căsătoriei tradiţionale, până acum doi ani, când fiul său i-a mărturisit că este homosexual. „Știind că fiul meu este homosexual am început să văd problema din altă perspectivă: aceea a unui tată care vrea ca cei trei copii ai lui să aibă o viaţă fericită alături de persoanele iubite, o binecuvântare pe care eu și soţia mea o trăim de 26 de ani," citează Dispatch.com.

Curtea Supremă a Statelor Unite a dezbătut săptămâna trecută argumente pro și contra dreptului la căsătorie al persoanelor de același sex. Hotărârea judecătorilor, care este așteptată în luna iunie, ar putea pava drumul către legalizarea căsătoriei homosexuale în California și alte state.