Experţii japonezi spun NU dietelor sărace în carbohidraţi

291

O dietă extremă bazată pe consumul de alimente cu un conţinut redus de carbohidraţi nu este recomandat, afirmă cercetătorii de la Societatea Japoneză de Diabet, conform DailyNews.

În prezent nu există suficiente studii legate de probleme de nutriţie care cauzează diverse afecţiuni, precum scăderea masei musculare. De aceea, mai multe cercetări ar trebui să se concentreze asupra nivelului optim de consum de carbohidraţ, spun experţii japonezi.

Profesorul Kazunori Utsunomiya de la Universitatea Jikei afirmă că o dietă bazată exclusiv pe alimente cu un conţinut redus de carbohidraţi poate avea ca rezultat apariţia unor probleme nutriţionale. Cu toate acestea, în cazul reducerii carbohidraţilor, aceştia ar trebui înlocuiţi cu alte elemente nutriente.

Conform comitetului, valoarea nutriţională ideală ar trebui să fie compusă din 50-60% carbohidraţi, 20% proteine şi restul grăsime, spun cercetătorii. Cu toate acestea, un procent mai mic de carbohidraţi poate fi stabilit pentru pacienţii cu anumite probleme de sănătate care impun această măsură.

Site-ul Viaţă Sănătoasă arată că dietele sărace în carbohidraţi se bazează pe forţarea utilizării în producerea de energie a grăsimilor şi proteinelor din muşchi, lucru cauzat de scăderea producţiei de insulină din corp. Conform sursei, astfel de diete prezintă riscul producerii unor dereglări ale metabolismului, manifestate prin respiraţie neplăcută, oboseală, stări de greaţă şi chiar scăderea substanţei alcaline din sânge.