Avertizare: militanţii căsătoriei tradiţionale ar putea fi persecutaţi în Scoţia

70

Un grup de experţi juridici a avertizat că în ciuda asigurărilor din partea guvernului scoţian, cei care obiectează în mod public împotriva căsătoriei homosexuale ar putea fi daţi în judecată sau chiar condamnaţi.

Ei au avertizat guvernul că planurile de redefinire a căsătoriei vor rezulta în ameninţări serioase la adresa libertăţii de expresie. Legea, care se află în stadiul de redactare, va crea conflicte între cei care nu sunt de acord cu ideea căsătoriei homosexuale și autorităţile publice care vor fi „nevoite" să o promoveze.

Libertatea de a obiecta împotriva redefinirii căsătoriei va fi oferită doar liderilor religioși, deși este un drept fundamental al omului. „Toate persoanele care lucrează în sectoarele publice, fie ei capelani, profesori sau asistenţi maternali vor fi obligaţi să își îndeplinească sarcinile sub imperativul egalităţii civile,"citează Life Site News.

Grupul Faculty of Advocates nu este un grup creștin sau partizan, ci un corp independent de mediatori legali, autorizat să pledeze pentru orice cauză, în faţa oricărei curţi de judecată din Scoţia și autorizat să ajute la pregătirea profesională a avocaţilor.