Fotografii făcute de copiii străzii, despre copiii străzii

230

CNN prezintă o galerie de fotografii făcute de copii între 8 și 16 ani, care trăiesc pe străzile lumii a treia. Subiecţii fotografiilor sunt tot copii a căror viaţă este asemănătoare cu cea a fotografilor.

Galeria face parte dintr-un proiect denumit „Capturing Neverland", iniţiat și desfășurat de Sara Khazem, o americancă de 26 de ani care s-a născut în Liban și care folosește pasiunea sa pentru fotografie pentru a ajuta acești copii săraci.

La fel cum viaţa ei s-a schimbat atunci când a primit un aparat foto de la mentorul ei, Sara speră că va avea un impact asemănător asupra acestor copii. Ea nu le dă doar aparate foto, ci îi și învaţă ce pot face cu ele. Unul dintre exerciţiile pe care trebuie să le facă este să pozeze un obiect din 100 de perspective diferite. Proiectul are scopul principal de a fi o evadare temporară de grijile zilei de azi pentru acești copii care trebuie să supravieţuiască pe străzi.

Pentru cei mai mulţi dintre acești copii a fost prima dată când au ţinut în mâini un aparat foto. Mulţi dintre ei au fost abandonaţi de părinţi, alţii nici nu își cunosc părinţii. Unii s-au născut direct pe stradă și nu au avut niciodată un acoperiș deasupra capului.

Sara și-a desfășurat primul workshop în Egipt, unde, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie din Cairo, sunt aproximativ 2 milioane de copii care trăiesc pe străzi. Sara este acum la al șaselea workshop, desfășurat în Maroc, unde lucrează cu organizaţii non-guvernamentale, pentru a-i ajuta pe copii.