Baconschi: Creştinismul a eliberat femeia

107

„Religia creştină a eliberat femeia din condiţia secundară pe care o ţintuise ordinea socială a antichităţii", a declarat Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Baconschi a vorbit despre paritatea dintre femei şi bărbaţi, în cadrul dezbaterii „Femeile în viaţa publică: mentalităţi şi realităţi româneşti şi europene". Aceasta a fost organizată de Fundaţia Creştin-Democrată.

„Biserica este cea care, în timp, a consacrat egalitatea între bărbat şi femeie, o egalitate asimetrică în societate, dar o egală demnitate în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor. Cu alte cuvine, relaţia dintre sexe, dintre femeie şi bărbat nu este una de supunere, ci, mai degrabă, ceea ce contează este cunoaşterea diferenţelor," a precizat ministrul Baconschi.

„Nu de o paritate contabilă e nevoie între bărbaţi şi femei. (…) Ce poate fi mai normal decât să găseşti mai mulţi bărbaţi în armată şi mai multe femei în educaţie? (…) Aş respinge elanul acesta feministo-marxist prin care lupta de clasă trece în raza dintre genuri, dintre sexe", a declarat Baconschi. El a dat exemple de femei care au marcat societatea: Margaret Thatcher, Angela Merkel, Monica Lovinescu, Elisabeta Rizea, Regina Elisabeta, Regina Maria, Regina Elena. De asemenea, Baconschi a subliniat că bărbaţii agresivi cu femeile îşi trădează astfel nu bărbăţia, ci complexele.

Comentariile lui Teodor Baconschi au venit pe fondul unei iniţiative legislative anterioare prin care era impusă o cotă obligatorie de 40% femei-candidat pe locuri eligibile. Iniţiativa a fost susţinută şi de Sulfina Barbu, preşedinte al organizaţiei de femei a PDL, notează Agerpres.