Bărbatul cu 9 vieţi – sfidează moartea la doar 25 de ani

416

Povestea lui Matthew Hawksley, un tânăr britanic din Huntingdon, Cambridgshire, este cu adevărat incredibilă. El a reuşit să înşele moartea de opt ori până la vârsta de 25 de ani, supravieţuind unui şir lung de evenimente care îi puteau fi fatale.

Primul episod din acest şir de evenimente periculoase s-a petrecut atunci când Matthew şi câţiva prieteni se aflau într-o excursie în Irlanda şi aceştia au hotărât să facă o baie în mare, notează Daily Mail. Ei se aflau în oraşul Sligo, unde Matthew tocmai participase la o cursă de triatlon.

Fără a realiza că apa nu depăşeşte în adâncime nici măcar un metru (3ft), tânărul s-a aruncat în apă de pe un dig, aterizând pe un pat format din pietre ascuţite. Cu toate că a supravieţuit impactului, a cincea vertebră din coloana sa vertebrală i-a fost spulberată. Acest lucru a condus la un atac de cord, dar şi la umplerea plămânilor cu apă. În numai 30 de minute, viaţa sa a atârnat de un fir de aţă de patru ori, în timp ce medicii care l-au transportat la spital au făcut eforturi disperate pentru a-l salva.

După ce a stat în comă cinci săptămâni, în timp ce familia şi iubita sa au avut de luat o decizie cu privire la o operaţie extrem de riscantă la coloană, el dezvăluie că s-a simţit paralizat complet şi nu putea comunica decât clipind din ochi sau scoţând limba. Doctorii le-au spus familiei şi prietenei lui Matthew că acesta îşi va petrece viaţa, cel mai probabil, într-un scaun cu rotile controlat prin bărbie şi că nu va mai vorbi niciodată.

Dar asta nu a fost tot, căci viaţa sa a fost pusă în pericol de virusul MRSA şi de o pneumonie pe care le-a contractat în timpul spitalizării. În câteva luni, el a învins aşteptările sumbre, starea lui s-a îmbunătăţit, iar la cinci luni a reuşit să facă primii paşi, dar şi să vorbească.

La scurt timp după ce a plecat din spital, însă, a primit o veste groaznică: avea cancer testicular. El nu a renunţat în lupta pentru propria viaţă şi a acceptat să fie supus unei intervenţii chirurgicale, în urma căreia tumora a fost înlăturată.

După ce a trecut prin acest şir de evenimente nefericite care l-ar fi putut costa viaţa, Matthew afirmă că se simte ca fiind cel mai puţin norocos om pe care îl cunoaşte, dar şi cel mai norocos din Marea Britanie. El spune că în tot acest timp nu s-a simţit supărat sau trist, ci a simţit doar că trebuie să continue.

În mai puţin de doi ani de la primul accident, tânărul a putut să participe la un triatlon de alergare, înot şi bicicletă pentru susţinerea şi ajutorarea bolnavilor de cancer şi pentru cei care au suferit de fracturi la coloana vertebrală.