Campanie puternică anti-anorexie: „Nu ești o schiţă desenată”

350

Agenţia de modele din Brazilia Star Models a realizat o campanie publicitară împotriva anorexiei, folosind Photoshopul pentru a transforma schiţele realizate de designeri în modele reale, de aceleași dimensiuni.

Pe fiecare desene este scris: „Tu nu ești o schiţă. Spune NU anorexiei!". Din simplul fapt de a privi doar schiţele nu transpare exagerarea realizată de desenatori, pentru că în general desenele suportă orice fel de viziune artistică fără deranjeze prea mult. Însă, văzând cum ar trebui să arate modelele ca să intre în dimensiunile desenelor, se produce un adevărat șoc.

Campania a fost aplaudată ca fiind „puternică" , criticii sperând că va trimite un mesaj eficient site-urilor și bloggurilor pro-anorexie. „Transmit un mesaj puternic… Este o vizualizare literară a standardelor pe care le impune industria modei în acest moment", a declarat un comentator. Alţii spun, însă, că pentru fetele care sunt deja pierdute în lumea aspirării spre anorexie, aceste modele sunt exact ce vor ele să devină.