Căpitanul Picard cere dreptul la moarte asistată

130

Actorul Patrick Stewart militează pentru dreptul la „moarte asistată" pentru persoanele care sunt bolnave în fază terminală şi critică Biserica Angliei pentru că se opune acestei practici.

Actorul, cunoscut ca interpret al căpitanului Picard din serialul Star Trek, critică aspru poziţia Bisericii Anglicane şi o cataloghează drept „egoistă", într-un interviu acordat ziarului Daily Telegraph.

Preşedinte al grupului Demnitate în Moarte, Stewart, în vârstă de 71 de ani, militează pentru ca în Marea Britanie să fie promulgată o lege care să ofere oricărui individ posibilitatea de a alege modul în care să moară.

Jurământul lui Hipocrate, Declaraţia de la Geneva, Constituţia engleză şi, bineînţeles, Biserica Anglicană susţin însă la unison dreptul omului la viaţă. Arhiepiscopul de York, Dr. John Sentamu, a declarat că presiunile pentru legalizarea uciderii asistate ar putea determina, în cele din urmă, uciderea persoanelor cu handicap, notează churchtimes.co.uk. Ulterior, tot în numele libertăţii, s-ar putea ajunge la crime împotriva victimelor sărăciei, foametei şi războiului, spun criticii dreptului la moarte asistată.

Bisericile creştine resping vehement această practică, susţinând că viaţa umană este un dar de la Dumnezeu, care trebuie preţuit şi respectat. Fiecare om este responsabil pentru viaţa sa înaintea lui Dumnezeu, Suveranul vieţii. Omul este doar administrator, nu proprietar al vieţii pe care Dumnezeu i-a încredinţat-o.