Șefi Twitter și Microsoft chemaţi la Casa Albă

18

Casa Albă a anunţat desemnarea a doi înalţi responsabili din cadrul companiilor Twitter și Microsoft în funcţia de consilieri ai lui Barack Obama pe probleme de securitate în telecomunicaţii.

Cei doi specialiști sunt Dick Costolo, director general al Twitter, și Scott Charney, responsabil de politica de securitate internă în cadrul companiei Microsoft. Alţi trei oameni importanţi care au fost solicitaţi să se alăture echipei de la Casa Albă sunt David DeWalt, șeful companiei McAfee, Lisa Hook, de la societatea Neustar și Jamie Dos Santos, președintele Terremark Federal Group. „Le multumesc pentru că și-au pus talentul lor imens în slujba acestei administraţii", a explicat Obama, citat într-un comunicat al Casei Albe. Ei vor face parte din Comitetul Consultativ al Securitatii Nationale in Telecomunicatii.

Rolul comitetului este acela de a evalua gradul de securitate al telecomunicaţiilor și de pregătire în faţa provocărilor viitorului, resursele disponibile și gradul de încredere în serviciile de telecomunicaţii. În CCSNT s-au numărat, de-a lungul timpului, până la 30 de persoane cu înalte funcţii de responsabilitate în cadrul giganţilor din lumea telecomunicaţiilor. În comitetul de 19 de persoane, câte sunt în prezent, se mai află Ivan Seidenberg (Verizon), Dan Hesse (Sprint), Linda Gooden (Lockheed Martin), Howard Lance (Harris Corp.) Comitetul e condus de James Crowe (Level 3 Communications), și vicepreședinte Maggie Wilderotter (Frontier Communications).